2018. május 27., vasárnap

Palóc leves (burgonya nélkül)



Hozzávalók
300g csirkemell vagy pulykamell, combfilé (ízlés szerint) kockára vágva
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
150g zöldbab

300g sárgarépa
petrezselyem
pirospaprika, só, bors
őrölt kömény (1 kiskanál)
babérlevél (1-2 db)
2dl tejföl (vagy natúr joghurt), 1 dl tej, 1 e.k. dw -50%-os liszt
1-1.5 liter víz
pici olaj


Az olajat felforrósítjuk és a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzátesszük a húst, 1dl vizet és kevés ideig pároljuk (2-3 perc). Megszórjuk piros paprikával, sóval, borssal, meghintjük köménnyel, beletesszük a babérlevelet, fokhagymát, felöntjük vízzel és fedő alatt félpuhára főzzük. A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a zöldbabot és a karkára vágott répát, lefedjük és készre főzzük. A tejfölt 1dl tejjel és 1 e.k. dw -50%-os liszttel simára keverjük és behabarjuk vele a levest. Ezt követően még 5 percig összefőzzük és kész is. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...