2012. december 24., hétfő

Bejgli



Hozzávalók:

Tészta:
50 dkg  -50%-os dw liszt vagy update liszt (Master mix és teljes kiőrlésű fele-fele arányban)
25 dkg teavaj vagy light vaj
10 e.k. édesítő
Csipet só
1,5 dl tejföl
2dkg élesztő
1 db tojás
1/2 csomag update vaníliás xilit

+1db tojás a kenéshez

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 4 cipót formálunk és Folpackban egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.

Másnap téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. Megkenjük baracklekvárral (elhagyható), majd megtöltjük a diós vagy mákos töltelékkel. Feltekerjük. Először a tojás sárgájával kenjük meg a bejgliket, majd mikor az rászikkadt átkenjük a tojás fehérjével is. Hagyjuk, hogy az is rászikkadjon. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük.

Töltelék:
Diós: 25 dkg darált diót édesítőporral és tejjel felfőzök, majd beleteszek még ½ csomag update vaníliás xilitet.

Mákos: 25 dkg darált mákot édesítőporral és vízzel felfőzök, majd egy fél citrom levét belefacsarom a mákos masszába.

Aki szereti, tehet bele mazsolát is.

9 megjegyzés:

  1. Szia! Az élesztőt nem kell felfuttatni? Köszönöm :)

    VálaszTörlés
  2. Én nem szoktam, mert cukor hiányában úgysem fut fel. :D Viszont dw liszttel így is megkel ;)

    VálaszTörlés
  3. Okés, köszönöm szépen :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Réka!
    Az lenne a kérdésem,hogy a lidlbe vettem márkázott vajat, azt is bele rakhatom a sütibe?
    Előre is köszönöm válaszodat!
    Szilvi

    VálaszTörlés
  5. Kedves Szilvi!
    Igen, természetesen az is jó hozzá :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen a gyors válaszodat :)
    Ez lesz az első bejgli készítésem, úgyhogy nagyon izgulok, szoríts nekem, hogy jól sikerüljön :)
    Szuper az oldal, sütöttem már a te receptjeid alapján és isteniek :)
    Szilvi

    VálaszTörlés
  7. ha negyedelem az anyagokat, mert egy bejglit szeretnék csinálni úgy is jó lesz?:$

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog :)

      Törlés
  8. Szia Réka! A töltelékbe mennyi édesítőt teszel?? ☺

    VálaszTörlés