2013. február 4., hétfő

Túrós batyu


Hozzávalók: (12db)

Tészta
25 dkg -50%os dw liszt
5dkg olvasztott vaj
Csipet só
1 egész tojás
1 dl meleg tej
1/2 friss élesztő (2,5 dkg)
6 e.k. süssina édesítőpor vagy 3 e.k. DW 1:4

Az élesztőt a meleg tejben hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órán keresztül meleg helyen, letakarva pihentetjük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, négyzet alakúra, majd bevagdossuk kis négyzet.
Megtöltjük, majd behajtogatjuk. A túróból kimaradt tojás fehérjével megkenjük a batyukat.

Töltelék:
25 dkg zsírszegény túró
1db tojás sárgája
Vanília aroma
2 e.k. DW 1:4 vagy 4 e.k. süssina por

190 fokon 20 percig sütjük.



5 megjegyzés:

  1. Kedves Réka!
    Elkészítettem, nagyon finom lett, pedig nem vagyok egy nagy cukrász palánta :)
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Réka!
    Tudnál abban segíteni, hogy ha csak stevia por van itthon, akkor abból mennyi kell a batyuba?
    Köszönöm szépen!
    Üdv, hajni

    VálaszTörlés
  3. Azt még nem használtam, így sajnos nem tudok segíteni :(

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a receptet! Kapros-túrós változatot sütöttem, nagyon finon!

    VálaszTörlés