2012. december 7., péntek

Csokis perec



Hozzávalók:

1db tojás
35 dkg  diawell -50%os liszt VAGY update liszt (MM+ tk fele-fele arányban)
2 evőkanál kakaópor
édesítőpor
1/3 zacskó vaníliás update xilit vagy aroma
250 g teavaj (az eredeti recept margarint ír, én vajat használok, számomra azzal minden finomabb).

Elkészítés:

A kakaót összekeverjük a liszttel, majd beleütjük a tojást, hozzáadjuk az édesítőt, az update vaníliás xilit 1/3-át és a vékony szeletekre vágott vajat és tésztává gyúrjuk. Diónyi darabokból ceruza vékonyságú rudakat sodrunk és pereceket formálunk belőlük.
Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.



Ha kihűltek a pereceink olvasztott cukormentes csokoládéba mártjuk. Egy fél evőkanál teavajat felolvasztok, beletördelem a csokoládét, majd 2-3 evőkanál tejet adott hozzá és szép simára keverem. Ha sűrű lenne akkor mehet még hozzá víz vagy tej.

Díszítésként kókusszal meghinthetjük a pereceinket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése