2013. november 2., szombat

Habos túrós (Rákóczi túrós 2. recept)

Hozzávalók:

A receptjeimben felhasznált alapanyagokat itt tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;)

Tészta:
15dkg dw -50%os liszt vagy update liszt (esetleg egyéb ch csökkentett liszt)
2db tojás sárgája
2 e.k. 10 vagy 12%-os tejföl
2,5dkg light vaj
Édesítő
1/2 cs. sütőpor
Vanília aroma

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt 20x30cm-es tepsibe tesszük. Megkenjük cukormentes baracklekvárral (10dkg kell összesen). Majd rátesszük a túrós tölteléket:
500g zsírszegény túró
vanília aroma
édesítő

200 fokon 15percig sütjük.

Közben por állagú xilittel vagy dw édesítővel kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Ha letelt a 15perc a túró felé kenjük a tojáshabot és 160 fokon addig sütjük még a süteményt, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.

Összesen 20 szelet lett.


3 megjegyzés:

  1. Ez valami brutál finom lett Réka ;-) én othellos szőlő lekvárt raktam bele és ettől nagyon különleges íze lett :-) köszönöm ezt a szuper gyors, egyszerű receptet :-*

    VálaszTörlés
  2. Rékám! Most lett kész, még ki sem hűlt, de már most nagyon-nagyon finom! :) Köszönöm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy ízlik! hidegen az igazi, de melegen is jöhet :) nekem az egyik kedvenc sütim ;)

      Törlés