2014. május 25., vasárnap

Szilvás-fahéjas alakbarát batyu

Hozzávalók

Tészta:
200g -50%-os diawell liszt  (esetleg egyéb ch csökkentett liszt)
10g  sikér (elhagyható, én szeretem, mert szebb lesz tőle a kelt tészta)
1db tojás
0,5dl meleg tej
1/2 friss élesztő
50g Pilos 0,1%os natúr joghurt
Édesítő (5 e.k. a tésztába ha süssinát használunk, xilitet vagy eritritet, 3e.k. ha dw negyed ugyanannyit)

Töltelék:
70g Xilites szilvalekvár
100g Rege light szilvabefőtt
fahéj


A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, addig dagasztjuk, míg szép hólyagos nem lesz a tészta (kb. 5-10perc) majd 1 órán át letakarva, meleg helyen kelesztjük.
Miután megkelt téglalap alakúra kinyújtjuk, 12 részre vágjuk, meghintjük fahéjjal,  megtöltjük  és batyu alakúra hajtogatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon 20perc alatt aranybarnára sütjük.

Összesen: 973 kalória, 72g fehérje, 105g szénhidrát, 20g zsír.

Összesen 12db mini batyu lett, így 1db:
81,08 kalória
6g fehérje
8,75g szénhidrát
1,6g zsír


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése