2014. augusztus 5., kedd

Alakbarát almás-fahéjas muffin

Hozzávalók:

200g felkockázott alma
125g Pilos zsírszegény túró
2 e.k. DW negyed ugyan annyi édesítő
100g dw -50%os liszt
1db tojás
1 t.k. sütőpor
1 kávéskanál vanília aroma
1 kávéskanál fahéj

A tojást az édesítővel és a sütőporral felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, túrót, a megpárolt almadarabokat és robotgéppel összedolgozzuk. Végül belekeverjük a vanília aromát és a fahéjat is. Szilikonos muffin formába kanalaztam a masszát.  Összesen 30 percig sütöttem: 10 percig 170 fokon, 10 percig 180 fokon, végül 10 percig 200 fokon.

Ebből a mennyiségből 12 db muffin lett.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése