2013. február 16., szombat

Rákóczi túrós alakbarát változatban



Hozzávalók:

Tészta:
25dkg -50%os diawell vagy update liszt (MM+teljes kiőrlésű fele-fele arányban)
½ cs. sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
10dkg teavaj olvasztva (vagy light vaj/növényi zsiradék)
2 tojás sárgája
5 e.k. édesítő
2 e.k. 12%os tejföl (spórolhatunk a zsírral, ha pilos 0,1%os natúr joghurttal készítjük)

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1cm vastagságúra. 200 fokon 10percig elősütjük. Ezután kivesszük, megkenjük vékonyan update barack dzsemmel vagy más cukormentes lekvárral. És mehet rá a túrós massza:

Töltelék:
500g zsírszegény túr
1 tojás sárgája
5 e.k. süssina por
1 kupak vanília aroma

Miután rátettük a tölteléket a tésztára 200 fokon 20 percig sütjük.

Tetejére:
A 3db tojásfehérjét egy csipet sóval és 3e.k. süssina porral kemény habbá verjük. A túró tetejét megkenjük vékonyan lekvárral, majd a tojásfehérjével berácsozzuk. Ezután visszatesszük a sütőbe a süteményt, 160 fokon addig szárítjuk rajta a tojásfehérjét, míg halványan megbarnul.

21x31 cm-es tepsiben sütöttem. Ha 15 szeletre vágjuk, akkor 1 szeletben van:
124 kalória
9,8g fehérje
8,9g ch
4,8g zsír


3 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm a receptet isteni finom lett. Márti

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, ez lesz a kovetkezo amit kiprobalnek :) csak egy kerdes : kokuszliszt is jo bele ? Koszi

    VálaszTörlés