Vacsorára is tökéletes elkészítés mód:
Igazán alakbarát lesz ez az étel, ha 12%-os tejföl helyett Pilos 3%-os kefírrel vagy 0,1%-os joghurttal készítjük, pulykahúsból. De volt, hogy már a zabpelyhet is "kifelejtettem" belőle ;) Ez a változat bátrabban fogyasztható vacsorára is a fogyni vágyóknak ;) Aki azonban súlyt tart vagy csak egészségesebben szeretne étkezni, az nyugodtan tegye bele azt a 2 e.k. zabpelyhet ;)
És az eredeti Alakbarát verzió, ahogy a legjobban szeretjük: (A lent megadott adatok erre a leírásra vonatkoznak)
Hozzávalók:
1kg kelkáposzta
3dkg zabpehely
50 dkg darált hús
1 e.k.Oliva olaj
1 fej hagyma
1 nagy pohár 12%-os tejföl
só
bors
pirospaprika
fokhagyma-granulátum
Elkészítés:
A kelkáposztát leveleire szedjük, és
enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Az olajon a kockára
vágott hagymát üvegesre pároljuk, lehúzzuk a tűzről, és a pirospaprikát
belekeverjük, felöntjük kis vízzel, és rátesszük a darált húst. Sózzuk,
borsozzuk, megszórjuk fokhagyma-granulátummal és puhára főzzük. Hozzáadjuk a
zabpelyhet és kicsit állni hagyjuk, hogy megpuhuljon benne. Egy jénai aljára
tesszük a megfőtt káposztaleveleket, ráöntjük a darált húst egyenletesen
elosztva. A tejföl felét szétkenjük a húson. A káposztalevelek másik felét a húsra tesszük és a
maradék tejfölt elkenjük a tetején. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra
sütjük.
Az egész tepsi rakott kel értékei:
1565 kalória
146,7g fehérje
116g szénhidrát
31,2g zsír
Kb. 5-6 adag étel lesz a fent leírtakból.
Az egész tepsi rakott kel értékei:
1565 kalória
146,7g fehérje
116g szénhidrát
31,2g zsír
Kb. 5-6 adag étel lesz a fent leírtakból.
Koszi szepen a receptet! Ez az egyetlen recept, ahol a kaposzta mennyisege vegre konkreten meg van adva. A tobbi recept kozott is fogok bogaraszni :-)
VálaszTörlésRemélem találsz majd sok olyat ami tetszik :)
Törlés