2012. december 7., péntek

"Mirindás"


Piskóta:
5 tojás sárgája
5 kanál édesítő 
5 kanál diawell -50%os liszt VAGY update liszt (MM+ tk fele-fele arányban)
2-3 kanál natúr kakaó
1 sütőpor
5 tojásfehérje
2 evőkanál víz
A tojásokat szétválasztom. A tojások sárgáját a sütőporral, édesítővel és 2 kanál vízzel habosra felverem, majd hozzáadom az update lisztet, mindig 1-1 kanállal, végül a kakaóport. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem és a masszához forgatom. 200 fokon 20 percig sütöm. Érdemes tűpróbát csinálni!

Töltelék: ( a piskótára csak kihűlés utánmenjen)
500 gramm sovány túró
édesítő
esetleg egy kis vanília aroma
1 csomag Dr. Oetker vaníliapuding 3 dl tejjel főzve (hogy sűrű legyen)

Tetejére:
Light narancsos szénsavas üdítő (lift narancs vagy Coop light narancs például vagy Update narancsszörp szénsavas ásványvízzel felöntve, mert fontos, hogy az üdítő szénsavas legyen) 7dl + 2 csomag Dr. Oetker pudingport összefőzni. (Én van, amikor csak 1 csomaggal csinálom, amihez 3,5 dl narancsot használok.)

2 megjegyzés:

  1. Tápióka keményítővel működne a mirindás rész sűrítése vajon?
    Amúgy szuper az oldal.
    :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó a recept. U1 liszttel és xilittel készítettem

    VálaszTörlés