2014. október 12., vasárnap

Nonplusultra

Nagyon szeretem ezt a sütit, de még sosem csináltam, ez volt az első próbálkozásom. Nagyon finom lett :) A tésztájával kicsit bajlódtam a nyújtásnál, de hát a linzer típusú tészták már csak ilyenek ;)


Hozzávalók:

Tészta:
  • 25 dkg dia-well -50%-os liszt
  • 20 dkg teavaj vagy kókuszzsír
  • 4 e.k. DW 1:4 cukorhelyettesítő (stevia+eritrit)
  • pici vanília aroma
  • 2 db tojás sárgája
  • 1/2 csomag sütőpor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Tetejére:
2 db tojás fehérjét por állagú DW 1:4 édesítővel kemény habbá verünk, ezt követően óvatosan beleforgatunk 2 e.k. darát diót (elhagyható). A masszát a kis korongok tetejére halmozzuk.

180 fokon 15 percig sütjük.

Ragasztáshoz:  DW cukormentes baracklekvár.






3 megjegyzés:

  1. Mit csináltál másképp :)?

    VálaszTörlés
  2. Az alsót tesóm készítette, kézzel verte fel a habot én pedig robotgéppel. Mind 2 alkalommal kemény lett, de a végeredmény más sütés után :D

    VálaszTörlés

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...