2015. október 17., szombat

Háromhagymás serpenyős pulykamedál

Nem titok, hogy szeretem az egyszerű, gyors ételeket - főleg hétköznap estéken, amikhez ráadásul nem is kell, csak pár összetevő és mégis mennyei, laktató finomság születik :) A következő recept is ilyen, pofonegyszerű, de annál finomabb vacsora született belőle ;)

Hozzávalók: (2 adag)

300g pulykamedálion
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 egész paprika négy felé vágva
Fűszerek: sült csirke fűszersó, bors, majoranna

A hagymákat karikára vágom és EzCoat olajspray-vel kifújt serpenyőben elkezdem pirítani, majd hozzáadom a csíkokra vágott, fűszerezett pulykamedáliont. Felöntöm pici vízzel és úgy sütöm tovább, hogy szaftos maradjon. Mikor kész hozzáadom a paprikát és még együtt kb. 5-10 percig sütöm-pirítom. Házi csalamádéval tálaltam vacsorára. Ebédre tökéletes köret hozzá a rizs, köles, bulgur, de bármilyen zöldség is ;) pl. sült zeller ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése