2015. szeptember 12., szombat

Sült pulykaszárnytő filé bolognai módra

Hozzávalók:

500g pulykaszárnytő filé
1 üveg (340g) alnatura paradicsom (darabos) (vagy házi, sűrűbb paradicsomlé, nyáron friss paradicsom)
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom
pici só

A hagymát karikára vágjuk és egy hőálló tál aljába tesszük. Ráöntjük a paradicsomot, kb. 1,5 dl vizet, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a pulykaszárny filét, átforgatjuk a szószban és légkeveréses üzemmódban 200 fokon 40 perc alatt észre sütjük. Közben érdemes átforgatni 1-2 alkalommal.

Kiváló köret hozzá ebédre a rizs, a köles, bulgur, diawell tészta. Vacsorára pedig a sült zeller, sárgarépa vagy párolt zöldbab tökéletes választás mellé :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése