2016. február 3., szerda

Házi kelt rétes: meggyes-mákos



Hozzávalók:

Tészta:

- 20dkg -50% DW liszt
- 1 egész tasak szárított élesztőt
- 1 csipet sót
-  4 evőkanál porédesítő
- 1 tojás sárgája
- 1 dl langyos tej
- 5 dkg langyos vaj

A tészta hozzávalóit összedolgozom, majd fél órára félreteszem meleg helyre pihenni.

Töltelék:

20 dkg mák, 4 e.k. édesítőédesítő, 1dl meleg tej
Fagyasztott meggyet kiolvasztottam, lecsöpögtettem és a mákra raktam, majd feltekertem a tésztát.

Kenéshez: megmaradt tojásfehérje

Sütés: 200 fokon 25-30 perc


17 megjegyzés:

  1. szia,
    a mákot csak simán rászóróm a kinyújtott tésztára, aztán rá a meggy? nem kell ezt a tölteléket is főzni, mint a bejgli esetén?

    VálaszTörlés
  2. csak a meleg tejjel összekevertem (ahogy a receptben írtam) nem főztem. ;)

    VálaszTörlés
  3. Szia Réka!
    Szerinted működik a tészta Master mix-el és kókusz vagy mandulaliszttel is? :-)

    VálaszTörlés
  4. a kókuszliszt, mandulaliszt...stb és masxtermix önmagában nem kel meg. ha kevered a master mixet pl. finomliszttel vagy grahammel akkor működik.

    VálaszTörlés
  5. Szia :)Milyen édesítőt használtál?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Diawell 1:4 de ebbe szerintem még süssina port tettem annó :) (a mesterségesek közül a süssinát használtam régen, a dw természetes ;)

      Törlés
  6. Szia :)Milyen édesítőt használtál?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Diawell 1:4 de ebbe szerintem még süssina port tettem annó :) (a mesterségesek közül a süssinát használtam régen, a dw természetes ;)

      Törlés
  7. Szia megint :)És a negyedannyiból is 4 evökanál?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 2 elég belőle ;) de én mindig mindent kóstolgatok :D

      Törlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Most akarom megcsinálni :)remélem jó lesz :)

    VálaszTörlés