60 dkg dw -50%-os liszt vagy update liszt
20 dkg vaj
3,5 dkg élesztő
Édesítő vagy u1 cukor, xilit
1 tojás
1 dl tej
csipet só
1 tojás a kenéshez
Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg túró
Édesítő
1 dl tejföl
1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, hagytam, hogy szétmálljon. Összedolgozzuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük kb. 20 percre.
A tésztát cipókra osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk, és cikkre vágjuk. Minden cikkre teszünk a töltelékből, feltekerjük, felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben szép pirosrasütjük.
Még melegen megszórjuk update vaníliás xilittel (vagy update fahéjas xilittel).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése