2012. december 9., vasárnap

Rakott brokkoli



Hozzávalók:

500 g brokkoli
30 dkg darált hús (pulyka vagy sertés)
1 fej hagyma
bors
piros paprika
fokhagyma
majoránna
1e.k. zabpehely 
2 e.k. tejföl a  húshoz
3 e.k. tejföl a brokkoli tetejére
Reszelt sajt (én light trappista sajtot reszeltem rá)
Oliva olaj

Elkészítés:

A brokkolit megpárolom. Amíg készül, elkészítem a húst. A felkockázott hagymát Oliva olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a húst. Fűszerezem: bors, piros paprika, só, fokhagyma, majoránna, készre pirítom. majd mikor kész adok hozzá 2 evőkanál tejfölt. Miután lecsuktam alatta a gázt teszek hozzá egy evőkanál zabpelyhet is és hagyom, hogy kicsit megpuhuljon benne. Ha kész a brokkoli is a felét hőálló tálba teszem, majd megy rá a húsi, aztán a brokkoli másik fele. Végül még pici tejföl és reszelt sajt kerül a tetejére. 200 fokon 20 perc alatt összesütöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése