2016. március 8., kedd

Eperkrémes túrószelet

Hozzávalók:

40g -50% DW liszt
40g Szafi fitt Bambuszrost liszt
20g Iso whey zero fehérjepor
1/3 cs. sütőpor
DW 1:4 édesítő
2 db tojás
150g Pilos light túró
fahéj
vanília aroma
1dl víz

Az alapanyagokat robotgéppel simára keverjük és a sűrű masszát szilikonos kör alakú formába simítjuk. 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.


Krém 1. 
250g New life krémes sovány túrót fahéjjal (nem sajnáltam :) ) édesítővel és vanília aromával kikeverünk és a langyos tésztára simítjuk.

Krém 2.
1dl tejjel és 1 dl vízzel elkészítjük a Szafi fitt epres pudingot (70g-os, főzős) és amikor langyosra hűlt a sütemény tetejére kenjük. Jól lehűtve szeleteljük.

Összesen (8 szelet) 800 kalória, 92g fehérje, 53g ch és 19g zsír

1 szelet: 100 kalória, 11,5g fehérje, 6,7g ch és 2,4g zsír 


3 megjegyzés:

  1. Szia Réka!
    Szafi Fitt oldaláról találtam ide, gratulálok a rengeteg jó recepthez! Köszönet értük! :)
    Azt szeretném kérdezni, hogy ebben a receptben a New Life krémes túró mit takar? Az Aldis New Lifestyle márkát? És azon belül van krémes túró? Eddig csak sovány túrót láttam. Előre is köszönöm segítséged.
    Üdvözlettel, Réka :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, igen az az a túró. Nagyo krémes az állaga :) nem helyettesíthető semmilyen más márkájú túróval krémként, mert ez inkább krém mint túró (a túró 99%-a ugyebár szemcsés, de ez nem ;) Ha helyettesíteni szeretnéd akkor inkább light marscarpone-val vagy pl. lidl-s goldessa light sajtkrémmel ;) ahol ezt a túrót krémként használom ott más túró csalódást okozna ;) ellenben olyan recepteknél mint pl. a habos túrós, vagy kígyórétes ez a túró nem lesz jó, ott a szemcsés a megfelelő pl. spar light vagy lidl-s Pilos zsírszegény ;)

      Törlés
    2. Köszönöm a választ! :) Maradok az eredeti Aldis változatnál, szoktam odajárni.

      Törlés

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...