2013. február 11., hétfő

Darázsfészek


Hozzávalók: (12db)

25 dkg dw -50%-os liszt
5dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír
Csipet só
1 egész tojás
1 dl meleg tej
1/2 friss élesztő
6 e.k. süssina édesítőpor vagy 3 e.k. DW 1:4 édesítő

+1db tojás a kenéshez
+kicsi teavaj a kenéshez (a töltelék alá)

Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk, hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órán keresztül meleg helyen, letakarva pihentetjük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, téglalap alakúra, megkenjük, olvasztott vajjal majd megszórjuk édesítővel vagy DW 1:4 édesítővel kevert darált dióval és meghintjük fahéjjal. Feltekerjük. Kb. 2 cm-esekre bevagdossuk, majd mindegyik csiga alját aláhajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Megkenjük a csigákat tojással.

Előmelegített sütőben 190 fokon 20percig sütjük. A forró csigákat tejjel meglocsoljuk/megkenjük, hogy puha legyen.

Vanília pudinggal vagy sodóval tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése