2012. december 8., szombat

Diós-meggyes sütemény


Hozzávalók:
-20 dkg darált dió
-30 dkg fagyasztott meggy
-5 evőkanál update liszt
-2 evőkanál natúr kakaópor
-5 db tojás
-1 csomag sütőpor
-Ritter diet vagy update csokoládé
-édesítő

A tepsibe kivajazott sütőpapírra szórom a darát diót és ráteszem a fagyasztott meggyet. A piskótamasszát a hagyományos módon elkészítem (a tojásokat szétválasztom a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, a sárgáját update liszttel, a sütőporral, édesítővel és kakaóporral összedolgozom, végül a fehérjehabot is hozzáadom, én 2 evőkanál vizet mindig teszek még bele, hogy légiesebb legyen) a piskótamasszát a diós-meggyes rétegre borítom. 200 fokon 20 percig sütöm majd egy tálcára borítom úgy, hogy a dió-meggy legyen felül. Hűlni hagyom.

Krém:
1 csomag Dr.Oetker vaníliapudingot 3 dl tejjel és édesítővel keményre főzöm. Ha kihűlt édesítővel felvert habtejszínnel összedolgozom és a kihűlt sütemény tetejére simítom.
A krém tetejére update vagy Ritter diet csokit reszelünk díszítésként.


1 megjegyzés:

  1. Deákné Tóth Erika2017. január 8. 6:03

    Isteni finom ez a süti! Köszönöm a receptet.

    VálaszTörlés