2015. február 15., vasárnap

Túrós - almalekváros kalács

Hozzávalók:

Tészta:
25dkg -50%-os diawell liszt
1db tojás
1dl meleg tej
1/2 friss élesztő
5dkg Pilos 0,1%os natúr joghurt
 DW 1:4 édesítő ízlés szerint

Töltelék:
180g Meggle light túró
130g Alma-homoktövis lekvár
Édesítő ízlés szerint

Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk. Hagyjuk, hogy szétmálljon. A lisztet, tojást, édesítőt, joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, jól összedolgozzuk, majd letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.  Végül konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.


Az egész kalács tápértéke:
1210 kalória
98g fehérje
120g szénhidrát
25g zsír



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése