2016. március 20., vasárnap

Heti menü ötletek 2.

 Kevés alapanyag - mégis változatos menü a hét több napjára!

A mai fő alapanyag a cékla, ami nemcsak finom, de nagyon egészséges is!

Hogyan készítsünk pár fajta zöldségből akár minden napra más köretet? hát nagyon egyszerűen :D csak egy jó nagy tepsi (vagy akár kettő tepsi) kell hozzá és variáljuk kedvünk szerint ;) pl. az egyik tepsi felébe tegyünk céklát hagymával, a másik felére a céklához már karikázhatunk sárgarépát, kockázhatunk zellert. Egy másik tepsiben ugyan így járhatunk el pl. a brokkolival és 2-3 fajta zöldségből nem egy vegyes zöldségköret, hanem 3 különböző is születhet ;) így azért mégsem esszük ugyan azt 3-4 napig, nem lesz olyan unalmas, mintha egyféleképpen alkottuk volna meg ;) És ami a legfontosabb számomra: gyors, egészséges, könnyen beszerezhető alapanyagokból áll össze ez a menü is.

Ennek a heti menü ötletnek ez a fő tulajdonsága - ami szerintem nagyon előnyös a mai rohanós éltünkben - hogy kevés alapanyagból több féle köretet tartalmaz, ahogy épp kedvem volt variáltam a zöldségeket, amik persze ízlés szerint cserélhetőek. ;) Célom az, hogy megmutassam Nektek, hogyan lehet gyorsan, egyszerűen több napra előre megtervezni az étrendet úgy, hogy mégis változatos legyen ;)

És persze a desszertről, uzsonnáról se feledkezzünk meg! A blogban rengeteg alakbarát recept található, hogy tudatosan meg tudjuk tervezni a nap minden szakaszára az ételt :) És persze gyümölcs is mindig legyen nálunk. Én mindig viszek magammal legalább almát a munkahelyre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...