2012. december 7., péntek

Pilóta keksz


Hozzávalók:

Tészta:
20 dkg diawell -50%os liszt VAGY update liszt (MM+ tk fele-fele arányban)
5 dkg vaj (light, csökkentett zsírtartalmú, kalória 100g-ban 225) vagy kókuszzsír
édesítő
fél csomag sütőpor
vanília aroma

1db tojás

+ 1,5 dkg kakaópor (zsírszegény)
+ 2e.k. tej

A tészta hosszávalóit egy tálba tesszük, összegyúrjuk, kettévesszük, az egyik felébe beledolgozzuk a + 1 e.k. kakaóport és a 2 e.k. zsírszegény tejet. Folpakban 1 órára a hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és 180 fokon 10-13 percig sütjük. Miután kihűlt összeragasztjuk a krémmel.

Krém:
5 dkg teavaj (puha)
3,5 dkg update vagy diawell mogyorókrém
2 dkg kakaópor
édesítő
Rum aroma

Ebből az adagból 30db lesz, így 1db 
50,2 kalóriát, 2,37g fehérjét, 2,7g szénhidrátot és 2,89g zsírt tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése