2012. december 10., hétfő

Habos-túrós



Hozzávalók:

Piskótához:
- 5 evőkanál dw -50%-os liszt vagy u1es liszt
- 5db tojás (szétválasztva, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verve a legvégén adjuk a lisztes-tojásos masszához)
- 5 evőkanál édesítő
- fél csomag sütőpor
-2 evőkanál víz
Eggyel kevesebb tojásfehérjét tettem bele, mint tojássárgáját, mert kellett a fehérje a tetejéhez.

Túrókrémhez:
sovány túró
1 tojás sárgája
vanília aroma
édesítőpor
A hozzávalókat egy tálban jól összedolgozom és mehet is a piskóta masszára.

Tetejére:
2 tojásfehérje pici sóval kemény habbá verve, majd édesítővel tovább vertem a habot, annyit tettem bele, hogy édes legyen és a sót már ne érezzem rajta.

A piskótatésztát beleöntöttem a tepsibe, rá a túrókrém, ami ugye nehezebb, így belesüppedt a piskótába egy kicsit, de ez nem baj :) Így sütöttem 200 fokon 20 percig, majd közben felvertem a habot és 20 perc után rátettem a túróra, majd addig sütöttem, míg szép barna nem lett.






2 megjegyzés:

  1. Szia Réka, szuper ez a recept, mindenképp szeretném kipróbálni, de akkor mennyi liszt is kell? Nekem MasterMixem van, azt hogy kell variálni? Köszi a segítséget, Ági

    VálaszTörlés
  2. Szia. Ha MasterMixed van, akkor azt fele-fele arányban keverd sima finomliszttel vagy teljes kiőrlésű búzaliszttel ;)

    VálaszTörlés