2014. szeptember 21., vasárnap

Szénhidrátcsökkentett Zserbó



Hozzávalók:

Tészta:
30 dkg -50%-os dw liszt (vagy update liszt, esetleg más ch csökkentett lisztkeverék)
1 kiskanál sütőpor
dw édesítő (ízlés szerint)
2 db tojás
csipet só
25g light vaj
80g kefir

Töltelék:
100g Baracklekvár (cukormentes, én xiliteset használok)
pár szem dió apró db-okra vágva

Máz:
1 e.k natúr kakaópor (Szerencsi)
dw negyed ugyan annyi édesítő
1 e.k 1,5%-os tej

A lisztet összekeverem a sütőporral, édesítővel. Hozzáadom a 2 db tojást, a langyos vajat és a kefirt. Összegyúrom, majd 3 felé veszem a tésztát. Téglalap alakúra nyújtom. Az első lapot megkenem lekvárral, megszórom dióval, édesítővel. Mehet rá a 2. lap. Azt is megkenem lekvárral, megszórom dióval és édesítővel, majd végül a 3. lapot is ráhelyeztem. A tetejét megszurkálom, és 1 órára félreteszem pihenni.

Előmelegített sütőben, 200 fokon 25 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt, a tetejét megkenem  "csoki" mázzal.





Az egész tepsi sütemény értékei: 1700 kalória, 103g fehérje, 156g szénhidrát, 55g zsír.

Nekem 20 szelet lett, így 1 szelet: 85 kalória, 5,15g fehérje, 7,8g szénhidrát és 2,75g zsír

3 megjegyzés: