2016. június 12., vasárnap

Édes ízkavalkád zöldségköret

Sosem gondoltam, hogy egyszer ennyire oda leszek a zellerért és a fehérrépáért is a többi kedvenc zöldségem mellett :) Azonban ezzel a körettel nem tudok betelni, sőt, magában is isteni, és ami a legfontosabb: egészséges :)

Hozzávalók: (a mennyiség attól függ, ki mennyi adagot szeretne készíteni)

Zellergumó
sárgarépa
fehérrépa
vöröshagyma
Fűszere ízlés szerint
Ez coat olajspray 

A zöldségeket megpucolom, majd feldarabolom. Olaj spray-vel kifújt tepsibe teszem, öntök rá kb. 1-1-5dl vizet és 200 fokon, légkeveréses üzemmódban 30percig sütöm. A hagymát karikára vágom és 10perc elteltével a többi zöldséghez adom. Félidőnél kicsit megtúrom, hogy ne ragadjon le.

Nagyon fontos a légkeveréses üzemmód a sütésnél, ugyanis így teljesen más ízt kapunk, mint a nélkül. Így egy mennyei édes ízkavalkád születik, a zeller és a fehérrépa is elveszíti azt az erős intenzív ízét, ami miatt sokan nem szeretik ezt a két zöldséget ;)

Mostanában így készítem: (2016)

Ha mégsem tudnánk alkalmazni légkeverést, akkor takarjuk le fóliával és úgy süssük 35-40 pecig, majd fólia nélkül 250 fokon pirítsuk. Érdemes hússal együtt sütni, abbahagyhatatlanul finom lesz és vigyázat, függőséget okoz! Az egyik kedvenc köretem :) 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...