2012. december 8., szombat

Túró rudi torta

Köszönöm a receptet Antal Ágnesnek az Update facebookos csoportból :)

Hozzávalók:

A tésztához:
4db tojás
4evőkanál -50%-os dw liszt
5 evőkanál édesítő
2 evőkanál kakaópor
1/2 cs. sütőpor
2 evőkanál víz

A tészta összetevőiből piskótát sütünk, 200 fokon 20 perc alatt kész.

Krém:
0,5 kg túrót elkeverjük 1 dl tejföllel, édesítővel, 1ek. citromlével, vanília aromával.1 csapott ek. étkezési zselatint 1 dl. vízzel elkeverünk és addig melegítjük, amíg fel nem oldódik, és hozzáadjuk a túrókrémhez. 2,5 dl  habtejszínt keményre felverünk és beleforgatjuk a krémbe. Amikor a piskóta kihűlt megkenjük a túrókrémmel.

Máz:
A tetejére fél evőkanál vajat olvasztunk, beletördeljük az 1 tábla cukormentes csokoládét, kb fél dl tejet öntünk hozzá és amikor szép simára kevertük rákenjük a túrókrémre. Hűtőben pihentetjük kb. 1 órán át a kész tortát, ennyi idő alatt jól lehűl.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése