A fele almás vaníliás, a másik fele kakaós, kicsi rum aromával :)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
4db tojás
1dl olaj
1.5 dl tej
25 dkg dw -50%-os liszt vagy updaate liszt
1 cs. sütőpor
vanília aroma
édesítő
reszelt alma (1-2 db, a fehér tésztába)
1dl olaj
1.5 dl tej
25 dkg dw -50%-os liszt vagy updaate liszt
1 cs. sütőpor
vanília aroma
édesítő
reszelt alma (1-2 db, a fehér tésztába)
egy kiskanál őrölt fahéj (a fehér tésztába)
1-2 ek.k kakaópor
1-2 ek.k kakaópor
pici rum aroma (a kakós tésztába)
A hozzávalókat összedolgozom: a tojások sárgáját édesítővel és sütőporral habosra verem, majd hozzáadom a lisztet, tejet, olajat, majd a tojások fehérjét, amit előzőleg csipet sóval kemény habbá vertem. A felét beleöntöm a kivajazott kuglóf formába majd ráreszelem az almát és fahéjjal meghintem.
A massza másik felébe teszek 2 e.k kakaóport, még kicsi édesítőt, rum aromát és én még tejet is kb fél decit, mert szükségesnek ítéltem. Ezt a fehér masszára öntöm, előmelegített sütőben, 200 fokon tűpróbáig sütöttem. 40percnél volt az első próba, akkor még sütésre szorult és ráhúztam még 10 percet.
Szia. Én DIABESTAR liszttel készitettem, nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.
VálaszTörlés