2013. december 22., vasárnap

Habos diós sütemény


Hozzávalók:



 Tészta:
15dkg dw -50%os liszt vagy update liszt (esetleg egyéb ch csökkentett liszt)
2db tojás sárgája
2 e.k. 10 vagy 12%-os tejföl
2,5dkg light vaj
Édesítő
1/2 cs. sütőpor
Vanília aroma

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt 20x30cm-es tepsibe tesszük. Megkenjük cukormentes baracklekvárral (10dkg kell összesen). Majd rátesszük a diós tölteléket:


100g dia-well gluténmentes diótölteléket kb. fél dl vízzel összekeverünk és a lekvár felé kenjük.





200 fokon 15percig sütjük.

Közben por állagú xilittel vagy dw édesítővel kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Ha letelt a 15perc a dió felé kenjük a tojáshabot és 160 fokon addig sütjük még a süteményt, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.

Összesen 25 szelet lett. 


 A receptjeimben felhasznált alapanyagokat itt tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése