2014. augusztus 4., hétfő

Lángos

Hozzávalók (4db)

1/2 friss élesztő vagy fél cs. szárított élesztő
1dl tej
1 dl víz
2 kiskanál
1 kiskanál édesítő

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd 30 percig pihentetjük a tésztát.
(Ha szárított élesztővel készítjük, akkor azt csak hozzákeverjük a liszthez. Ha friss élesztővel, akkor a langyos tejbe tesszük a diawell édesítőt és belemorzsoljuk az élesztőt, majd ezt követően adjuk a liszthez.)

4 gombócra szedjük, majd olajos kézzel széthúzgáljuk a tésztát. Forró olajban sütjük. Én papírtörlőre szedtem ki, szépen leitta róla a felesleges olajat.

Feltét:
Ízlés szerint tejföl, sajt, stb.



TEPSIBEN, OLAJ NÉLKÜL IS SÜTHETŐ:

Így 1 db (feltét nélkül): 191,5 kalória;  14,25g fehérje; 18,75g szénhidrát; 3,75g zsír




7 megjegyzés:

  1. Drága Réka!
    Tegnap nosztalgiáztunk a családdal, vége a balatoni nyárnak és elkészítettem vacsira a lángosodat. Másfél adaggal sütöttem, az utolsó szemig elfogyott :) Könnyű, nem zsíros, pénztárca kímélő és nagyon finom recept megint tőled, köszönöm!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök neki, hogy ízlett ;)

      Törlés
  2. ki fogom pròbàlni :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Réka!
    A segítséged szeretném kérni. Másodjára próbálom ki a receptet, mindent pontosan kimérek mégis egy nagyon-nagyon lágy (szinte folyós) tésztát kapok. Mit ronthatok el? Köszönöm előre is a válaszod és a segítséged! Üdvözlettel: Kinga

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ugyan ezeket az alapanyagokat használod, akkor sajnos nem tudom, mit rontasz el, mert soha nem fordult még velem ilyen elő és a visszajelzések alapján ez a recept mindenkinek tökéletesen működött.

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a választ, akkor kipróbálom harmadjára is :)

      Törlés
    3. Ha nem -50%-os diawell lisztet használsz akkor más lehet az adott liszt folyadékfelvétele, arra figyelj majd :)

      Törlés