Hozzávalók:
1db csontos csirkemell1-2db csirkecomb
1db pulykaszárnytő
Sertéskaraj csont
Pulykacomb csont
De mehet bele tetszés, ízlés szerint bármilyen más hús is
Zöldségek: Zeller, fehérrépa, sárgarépa, karfiol, karalábé,
kelkáposzta, 1 fej hagyma egészben – mennyiség ízlés szerint. Én sok karfiolt
és sárgarépát teszek bele, mert úgy szeretem. Aki szereti, tehet
bele burgonyát is, ezt én mindig kihagyom.
Natúr ételízesítő
Só
petrezselyemzöld
petrezselyemzöld
Egész bors kb. 5-8 szem
Kiskanál kömény
Elkészítés:
A húst, csontot felteszem főni hideg vízben, lassú
tűzön, majd amikor felforrt leszedem a habját a levesnek Fűszerezem a levest:
bors, ételízesítő, só, kicsi kömény. Így főzöm 60 percig, majd beleteszem a
zöldségeket és addig főzöm a levest, míg az összes zöldség puhára fő. Azt mondják annál finomabb a leves minél tovább fő lassú tűzön :) Én összesen olyan 2-3 órán keresztül szoktam főzni. Ez függ a hús és zöldség mennyiségétől is, illetve a zöldségek "korától". A zsenge zöldségek hamarabb főnek, így ha olyat vásárolunk célszerű fokozatosan belepakolni a levesbe a hozzávalókat és nem egyszerre.
Én nem szoktam bele tésztát tenni, csak zöldséggel és hússal fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése