2014. július 8., kedd

Alakbarát ribizlis-kakaós muffin

Hozzávalók:

100g dw -50%os liszt
2 e.k. DW negyed ugyan annyi édesítő 
3db tojás
10g Szerencsi, natúr zsírszegény kakaópor
125g Pilos zsírszegény túró
100g ribizli
1 t.k. sütőpor
1 kupak rum aroma
1 kupak vanília aroma

Ebből a mennyiségből 6 nagy darab muffin lett.

A tojást az édesítővel és a sütőporral felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. Robotgéppel összedolgozzuk. A túrót, rum aromát, vanília aromát és a ribizlit a masszához keverjük és robotképpel alaposan összedolgozzuk. Végül szilikonos, virág alakú formába kanalaztam.

Összesen 30percig sütöttem: 10 percig 170 fokon, 10 percig 180 fokon, végül 10 percig 200 fokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése