2012. december 8., szombat

Rafaelló szelet



Hozzávalók:

Tészta:

40 dkg update liszt
20 dkg vaj
édesítőpor ízlés szerint (Én 5 evőkanállal tettem bele)
2 tojás sárgája
2 e.k. kakaópor (natúr)
1 csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl (12%-os)
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk. A lapot a tepsibe tesszük, megkenjük cukormentes barack lekvárral (pl. update lekvár).

Krém: 6 tojásfehérjét édesítőporral kemény habbá verünk, majd belekeverünk 10-15 dkg kókuszt. Ezt a lekvár fölé tesszük és 180-200 fokon 20-25 percig sütjük.

Krém 2:
7 dl tej
2 csomag  vanília ízű pudingpor
6 evőkanál por édesítő
200 ml habtejszín

A 2 csomag pudingporból a tejjel és édesítővel kemény pudingot főzünk. Amikor teljesen hidegre hűlt, akkor a felvert cukormentes hab tejszínnel robot gép segítségével addig dolgozzuk, míg szép selymes nem lesz. A masszát a süteményre tesszük. Végül a tetejét mandula darabokkal díszítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése