Tészta:
30 dkg diawell -50%os liszt VAGY update liszt (MM+ tk fele-fele arányban)
3dkg friss élesztő
1.5 dl langyos tej
2 tojás sárgája
0.5 dl olaj
Édesítő
Összedolgozzuk és 1 órán át hagyjuk kelni, majd lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a mákos (vagy bármilyen más töltelékkel, tetszés szerint :)), feltekerjük, kör alakba helyezzük, bevagdossuk és kifordítgatjuk a vágások mentén.
2 tojás sárgája
0.5 dl olaj
Édesítő
Összedolgozzuk és 1 órán át hagyjuk kelni, majd lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a mákos (vagy bármilyen más töltelékkel, tetszés szerint :)), feltekerjük, kör alakba helyezzük, bevagdossuk és kifordítgatjuk a vágások mentén.
Töltelék: mák+édesítő, pici meleg tejjel összekeverve.
Kenéshez: megmaradt tojásfehérje
Sütés: 200 fokon 25-30 perc
Igen, első próbálkozásra nem lett a legszebb, de isteni finom lett, nem is nézegettük sokáig, inkább hamar megettük :D
Az élesztőt nem kell külön futtatni? Csak úgy simán beledolgozni?
VálaszTörlésSzia, cukor hiányában nem fut fel az élesztő, így én nem szoktam futtatni. a nélkül is megkel a tésztám mindig, szépen ;) a tej és a folyadék megfelelő hőmérséklete elég hozzá ;)
VálaszTörlés