2012. december 7., péntek

Mákvirág kalács



Tészta:

30 dkg
diawell -50%os liszt VAGY update liszt (MM+ tk fele-fele arányban)
 3dkg friss élesztő
1.5 dl langyos tej
2 tojás sárgája
0.5 dl olaj
Édesítő

Összedolgozzuk és 1 órán át hagyjuk kelni, majd lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a mákos (vagy bármilyen más töltelékkel, tetszés szerint :)), feltekerjük, kör alakba helyezzük, bevagdossuk és kifordítgatjuk a vágások mentén.

Töltelék:  mák+édesítő, pici meleg tejjel összekeverve.
 
Kenéshez: megmaradt tojásfehérje

Sütés: 200 fokon 25-30 perc


Igen, első próbálkozásra nem lett a legszebb, de isteni finom lett, nem is nézegettük sokáig, inkább hamar megettük :D 




2 megjegyzés:

  1. Az élesztőt nem kell külön futtatni? Csak úgy simán beledolgozni?

    VálaszTörlés
  2. Szia, cukor hiányában nem fut fel az élesztő, így én nem szoktam futtatni. a nélkül is megkel a tésztám mindig, szépen ;) a tej és a folyadék megfelelő hőmérséklete elég hozzá ;)

    VálaszTörlés