2016. augusztus 21., vasárnap

Mustáros-joghurtos csirkemellel töltött batyu

Hozzávalók (4 db-hoz)

Batyu:
-ismerős lehet :) ugyan az a tészta, mint az "Alakbarát kifli" tésztája :)

50g Szafi fitt nyújtható lisztkeverék (sós)
30g Szafi fitt ch csökkentő liszt
20g Szafi fitt szezámmagliszt
1db tojás
100g főzőtök (aprítőgépben pürésítve)
100g víz
pici só
sütőpor
fűszerek ízlés szerint (nálam kapor, só, fokhagyma)

Töltelék:
150g csirkemell
1/2 fej hagyma
20g cukormentes mustár
20g Pilos 0,1% joghurt
fűsterek ízlés szerint

A fűszerezett csirkemell kockákat hagymán megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mustárt és a joghurtot.

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, először külön a folyékony és külön a száraz hozzávalókat, majd összegyúrjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. 4 felé vágjuk és megtöltjük a mustáros - joghurtos csirkemellel. Batyukat formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, EzCoat olaj spray-vel fújjuk  és 200 fokon 30 percig sütjük.

1db batyu: 130 kalória, 15g fehérje, 7g ch és 4g zsír 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése