2015. április 12., vasárnap

Szedres-fahéjas túrópiskóta

A tészta a már megszokott, mostanában elég gyakran használt túrópiskóta. Imádom ezt a tésztát mindenhez, könnyű és légies lesz a túrótól a tészta! A magas rosttartalmú ch csökkentett lisztek mint pl. a dw liszt ugyanis tömörebb állagú sütiket eredményeznek, mint a hagyományos finomliszt, de a túróval igazán légies, könnyű tésztát kaphatunk ezekből a lisztekből is ;)

Hozzávalók:

180g Meggle light túró
2 e.k. DW negyed ugyan annyi édesítő 
100g dw -50%os liszt
3db tojás
1 t.k. sütőpor
1 kávéskanál citromlé
1 kávéskanál vanília aroma
1 kávéskanál fahéj

Tetejére: 100g szeder, fahéj, édesítő

A tojást az édesítővel és a sütőporral felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és robotgéppel összedolgozzuk. A túrót, citromlevet, vanília aromát és a fahéjat a piskótaszerű masszához öntjük és robotképpel alaposan összedolgozzuk. Végül szilikonos, kör alakú pite formába kanalaztam a tésztát és megpakoltam szederrel. Összesen 30percig sütöttem: 10 percig 170 fokon, 10 percig 180 fokon, végül 10 percig 200 fokon.


Összesen (8szelet) 730 kalória, 66g fehérje, 53g szénhidrát, 22g zsír



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése