Hozzávalók:
- 250g saját sütésű dia-well -50%-os lisztből készült kalács (esetleg más ch csökkentett lisztből sütött kalács, csomagolt dia-well vagy vita-well kalács)
- 2db alma
- fahéj
- 100g cukormentes dw kajszi lekvár (vagy xilittel és eritrittel készült sárgabaracklekvár - Dm-ben vagy Sparban kapható)
- 2db tojás
- DW 1:4 édesítő
- vanília aroma
- 2 dl tej
- 1-2 evőkanál zsírszegény kakaópor (Szerencsi)
- Kókuszreszelék (elhagyható)
Elkészítés:
A kalácsot felszeletelem. Az almát megpucoltam, feldaraboltam és fahéjjal+édesítővel meghintettem.
A tojások sárgáját édesítővel felverem, majd hozzáadok 2dl tejet és egy kicsi vanília aromát. Ebbe a masszába forgatom a kalács szeleteket, majd a tálba helyezem. megkenem cukormentes, fruktózmentes lekvárral (vékonyan), meghintem kakaóporral, majd mehet rá az alma, kókusz. Addig rétegezem, míg el nem fogy a hozzávaló. 30 percig 200 fokon sütöm.
A tojások fehérjét 1:4 DW eritrit alapú 0 kalóriás cukorhelyettesítővel kemény habbá verem. Rákanalazom a sütire, majd 160 fokon még addig sütöm, míg a hab szép aranybarna nem lesz (kb.10 perc)
A tojások sárgáját édesítővel felverem, majd hozzáadok 2dl tejet és egy kicsi vanília aromát. Ebbe a masszába forgatom a kalács szeleteket, majd a tálba helyezem. megkenem cukormentes, fruktózmentes lekvárral (vékonyan), meghintem kakaóporral, majd mehet rá az alma, kókusz. Addig rétegezem, míg el nem fogy a hozzávaló. 30 percig 200 fokon sütöm.
A tojások fehérjét 1:4 DW eritrit alapú 0 kalóriás cukorhelyettesítővel kemény habbá verem. Rákanalazom a sütire, majd 160 fokon még addig sütöm, míg a hab szép aranybarna nem lesz (kb.10 perc)
Ez nagyon jól hangzik, kipróbálom !
VálaszTörlésHu, de jó ötletet adtál a maradék kalácsom elpusztítasahoz..kösziii🥰🙏🤗
VálaszTörlésÖrülök neki :) Én ma a maradék kalácsból mákos gubát készítettem :D
Törlés